Nova vest
Olimpizam

Petak, 14.09.2012.

16:08

Izbori u OKS

Predsedništvo Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) na sednici otvorilo je izborni postupak za predsednika i članove organa OKS za novi olimpijski ciklus.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Otvaranjem izbornog postupka otpočinje period u kojem članovi Olimpijskog komiteta Srbije dostavljaju svoje predloge za predsednika i članove Izvršnog i Nadzornog odbora, a po okončanju ovog perioda Izborna komisija utvrdiće punovažnost kandidatura i dostaviti ih Predsedništvu OKS u cilju usvajanja izbornih listi i sazivanja Izborne skupštine.

Pored otvaranja izbornog postupka za predsednika i članove organa OKS, otvoren je i postupak za imenovanje članova Sportske komisije OKS.

"Kao što znate prema Olimpijskoj povelji MOK i Statutu OKS, izbori bi trebalo da se održe najkasnije šest meseci od završetka Olimpijskih igara. Imajući u vidu trajanje izbornog procesa kao i vreme potrebno za formiranje organa, po završetku izbora, smatram da je u interesu, pre svega sportista, da se izborni proces završi u ovoj godini i da OKS počne stabilno da radi na projektu Rio, kao i na svim ostalim poslovima koji nas čekaju, računajući tu i predstojeća tri međunarodna takmičenja u sledećoj godini, zimski i letnji EYOF i Mediteranske igre“, rekao je predsednik OKS Vlade Divac.

Predsedništvo je na prvoj sednici po okončanju Olimpijskih igara u Londonu usvojilo i izveštaj šefa Misije Srbije Branislava Jevtića, kao i izveštaj šefa medicinskog tima Prof. dr Dragana Radovanovića.

Predsedništvo OKS jednoglasno je donelo odluku o učešću Srbije na Mediteranskim igrama koje će se održati u turskom Mersinu od 20. do 30. juna 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve