Nova vest
Olimpizam

Petak, 31.08.2012.

13:35

POI: Prvo zlato za Srbiju!

Srpski atletičar Željko Dimitrijević osvojio je prvo zlato u istoriji naše zemlje na Paraolimpijskim igrama, pošto je u Londonu bio najbolji u bacanju čunja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dimitrijević je do zlata došao pošto je oborio svetski rekord hicem od 26,88 metara, koliko je bacio u prvoj seriji kvalifikacija.

Srpski reprezentativac je kao prvoplasirani ušao u finale, u kojem nije ni izašao na borilište, pošto su njegovi rivali imali značajno lošije rezultate, pa je do zlata došao zahvaljujući rezultatu u kvalifikacijama.

Taktika je bila da od prvog do poslednjeg hica bacam punom snagom pa šta bude. Došli smo ovde da izborimo dobar rezultat, a i očekivala se medalja od mene. Konkurencija je bila veoma jaka. Momak iz Češke je izjednačio svoj dosadašnji svetski rekord, Alžirac je bio veoma blizu da me stigne“, rekao je Dimitrijević.

Dimitrijević je naglasio da se spremao za finalna tri hica, ali da zbog rezultata u kvalifikacijama nije ni imao potrebe da baca.

Mnogo mi znače ova medalja i svetski rekord. Ove godine sam postao prvak Evrope, sada sam to kompletirao svetskim rekordom i paraolimpijskim zlatom. Imali smo intenzivne pripreme, bilo je naporno, ali rezultati su došli i ja sam presrećan zbog toga“, istakao je Dimitrijević.

Drugo mesto zauzeo je Radim Beleš iz Češke hicem od 26,67, dok je treći bio Lahouari Balaž iz Alžira, koji je bacio 36,31 metara.

U zavisnosti od kategorije u kojoj se nalaze boduju se rezultati na Paraolimpijskim igrama, pa zato ne treba da čudi što je Balaž sa dužim hicem na trećem mestu i iza Dimitrijevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve