Nova vest
Olimpizam

Sreda, 18.07.2012.

12:00

Olimpijski specijal: London 2012

Do početka Olimpijskih igara u Londonu ostalo je još samo devet dana, Misija OKS već je otputovala, a i mi smo se spremili za spektakl.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kao i svaki put u sličnim prilikama sportska redakcija B92 pripremila je specijal posvećen najvećoj sportskoj smotri.

Igre zvanično počinju 27. jula, mada su neka takmičeja zakazana dva dana ranije, a mi ćemo se pobrinuti da ništa što se zbiva u presotnici Britanije i na okolnim borilištima ne promakne vašoj pažnji.

Srbija u London putuje sa izuzetno snažnim timom, koji čini 115 sportista, a ambicije su velike. Naši olimpijci nisu osvojili zlato od Sidneja 2000, a na prethodna dva takmičenja pripalo im je ukupno pet medalja. Ovog puta to je donja granica ambicija za samo jedne Igre.

London će biti i prilika za jubilej – Olimpijski komitet Srbije pravni je naslednik svih medalja koje je osvojila Jugoslavija i SCG, a njih je do sada 98. Sva je prilika da ćemo u gradu na Temzi stići do stotog odličja u olimpijskoj istoriji.

Srbija ima čemu da se nada u pojedinačnim sportovima –od sjajnih tenisera, preko tradicionalno dobrih strelaca, naši takmičari sve su bolji i u bazičnim sportovima, atletici i plivanju. Sa druge strane, ekipni sportovi uvek su nam dobro išli, a ni sada nije izuzetak, jer na Igre šaljemo tri ekipe koje su šampioni Evrope i jedne vicešampione.

Sve njihove nastupe moći ćete da pratite na našem specijalu, kroz vesti i rezultate.

Takođe, možete da se upoznate i sa borilištima na kojima se odigravaju Igre, slavnim olimpijcima iz prošlosti, i raznim interesantnim olimpijskim pričama.

Specijal počinje devet dana pre nego što baklja upali plamen na olimpijskom stadionu u Stratfordu, a trajaće i devet dana pošto se plamen ugasi.

Budite uz B92 i Pils Plus sve to vreme i spremite se za uzbudljiv mesec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve