Nova vest
Olimpizam

Sreda, 07.03.2012.

14:34

Srpski olimpijci u Borči

Šeste EkOlimpijske igre, koje su u sklopu Olimpijskog karavana, održane su u Osnovnoj školi Jovan Ristić u Borči.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Sa učenicima su se družili srpski olimpijci Damir Fejzić i Ivan Stević, kao i predsednik OKS Vlade Divac.

Najmlađi srpski sportista, koji se već plasirao na Igre u Londonu, sedamnaestogodišnji tekvondoista Damir Fejzić, rekao je da mu je cilj na tom takmičenju jedna od medalja.

"Neopisiv je osećaj učestvovati na Olimpijskim igrama, posebno kada se pogleda činjenica da treniram od svoje šeste godine. Cilj u Londonu mi je medalja, nadam se da ću je osvojiti, takmičim se sa seniorima već dve godine", rekao je Fejzić.

Fejzić je dodao da žreb tekvondoista za takmičenje na Igrama nije presudan faktor za osvajanje medalje.

Biciklista Ivan Stević će u Londonu treći put učestvovati na Olimpijskim igrama. On je istakao da je poseta školama "lepa prilika da se promoviše sport".

"Skoro nisam bio u školi pa sam malo i ljubomoran jer ja kada sam bio dete nisam imao ovakva iskustva. Biciklizam nije jedan od popularnijih sportova, ali su deca zainteresovana i veoma je bitno da svako dete ima bicikl kod kuće", kazao je Stević.

Pobednik Trke kroz Srbiju je istakao da je Beogradu "potreban velodrom da bi se biciklizam promovisao i razvio".

"Počeo sam da se bavim biciklizmom sa 16 godina, ali sam ga ceo život vozio. Kada sam počeo da treniram to je uzelo maha i dan danas me drži. Samo učešće na Olimpijskim igrama je velika stvar, a za uspeh i medalju je potrebno da se poklopi mnogo faktora, a najbitniji je sreća koja menja tok trke", rekao je Stević.

Učenici Osnovne škole Jovan Ristić najviše su se obradovali predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divcu, koji je, izmedju ostalog, sa jednom grupom djaka razgovarao i na engleskom jeziku i poručio im da je "znanje tog jezika veoma bitno u životu".

"Deca su veoma zainteresovana za sport, posebno za olimpijski sada kada se približavaju Igre. Mi želimo da vrednosti olimpijskog sporta približimo njima. Imamo ovaj Karavan, Tradicionalne sportske igre i Ekolimpijadu", rekao je Divac.

On je kao košarkaš 16 godina igrao u američkoj NBA ligi, a na pitanje jednog od učenika ko će osvojiti to takmičenje ove godine, Divac je rekao da će to verovatno biti Majami.

"Trebalo bi Majami da osvoji, imaju najbolje igrače, ali nikad se ne zna", kazao je Divac.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve