Nova vest
Olimpizam

Utorak, 25.10.2011.

14:47

Za sada 48 Srba na OI u Londonu

Tim Srbije za Olimpijske igre u Londonu za sada broji 48 sportista, saopšteno je na sednici Predsedništva Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šef Misije na Igrama u Londonu Branislav Jeftić istakao je u taj broj nisu uračunati teniseri, jer trenutno njih šestoro ispunjava uslov da se nađe na listi učesnika.

Jeftić je, takođe, naglasio da još uvek nije poznat ni broj biciklista koje će Srbija potencijalno imati na Igrama, jer Međunarodna biciklistička unija (UCI) nije objavila zvaničnu raspodelu kvota.

Naglašeno je da se ulaskom boksa i Aleksandra Drenovka među kvalifikovane sportiste Olimpijski tim Srbije približava jednom od postavljenih ciljeva, ulasku u drugu trećinu misija po broju sportova na Igrama.

Na Predsedništvu je usvojena i nova olimpijska kategorizacija, kao i programi OKS za 2012. godinu, koji u najvećoj meri obuhvataju pripreme i nastup na Igrama u Londonu. Usvojeni su i razvojni prorami za EYOF i Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. i na Igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Predsednik Komisije za programska pitanja OKS Nebojša Ilić obrazložio je da su prema novoj kategorizaciji, sportisti svrstani u četiri kategorije i to: olimpijci kandidati za medalju, top 10, učesnici Igara, odnosno vlasnici B normi, i potencijalni olimpijski kandidati za “Londion 2012”.

Odlukom Predsedništva OKS, kandidat za ovogodišnji Trofej MOK, nazvan „Sport i društvena odgovornost“ je Odbojkaški savez Srbije. U obrazloženju kandidature istaknut je kontinuitet rada ove organizacije na omasovljenju bavljenja odbojkom, sa posebnim osvrtom na ovogodišnju akciju “Odbojka spaja”, koja je za jedan od ciljeva imala što veće uključivanje žena i devojaka u sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve