Nova vest
Olimpizam

Petak, 26.11.2010.

14:50

Divac u Izvršnom savetu ANOK

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izabran je za člana Izvršnog saveta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od tri kandidata koji su bila u trci za dva mesta u Izvršnom savetu, Finac Rodžer Talermo imao je najviše glasova, 33, dok je Vlade Divac sakupio 29.

Najmanje glasova imao je Arturas Poviliunas iz Litvanije, 28.

Predsednik Olimpijskog komiteta Velike Britanije Lord Kolin Mojnihan povukao je svoju kandidaturu, pošto je imenovan na mesto predsednika jedne od komisija ANOK tokom održavanja Generalne skupštine te institucije u Akapulku prošlog meseca.

Daću sve od sebe da vas predstavljam na najbolji mogući način, kao što to činim i za svoju zemlju“, rekao je Divac povodom izbora za jednog od dva evropska predstavnika u Izvršnom savetu ANOK.

Talermo, predsednik Olimpijskog komiteta Finske, čestitao je predsedniku Divcu na novoj poziciji i zahvalio se na poverenju koje su mu glasači ukazali.

Hvala vam na poverenju, velika mi je čast što ću vas predstavljati“, rekao je Talermo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve