Nova vest
Olimpizam

Petak, 26.11.2010.

12:41

Rog: "Srbija kao primer jedinstva"

Predsednik MOK-a Žak Rog izjavio je na otvaranju 39. Generalne skupštine EOK-a da je Srbija primer političkog i sportskoj jedinstva.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Topla dobrodošlica naših srpskih domaćina i sjajna organizacija ovog značajnog događaja pokazuju da su sport i politika ujedinjeni u Srbiji", rekao je Rog.

Rog je pohvalio i dobar rad OKS, pogotovo predsednika Vlade Divca. "OKS odlično radi zahvaljujući jedinstvu njegovog vođstva i celog olimpijskog pokreta. Divac nije samo sportska veličina, već je i sjajan lider", istakao je Rog.

Predsednik MOK-a je naglasio da Evropa ima "ključnu ulogu" u svetskom sportu uopste.

"Ponosan sam na evropsko jedinstvo koje se ispoljava i danas, kada su svi evropski olimpijski komiteti na jednom mestu", poručio je Rog.

Predsednik OKS Vlade Divac zahvalio je delegatima EOK i predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta što je Beogradu i Srbiji pružena prilika da organizuje događaj takvog značaja kakav je Generalna skupština EOK.

"Odgovornost nacionalnih olimpijskih komiteta je u stvaranju sportskih uzora omladini", istakao je Divac.

Divac je napomenuo da je i borba protiv dopinga, nasilja i diskriminacije u sportu veoma važan zadatak olimpijskog pokreta.

"Olimpijski pokret je uvek pronalazio snagu da ujedini ljude i u najtežim, kriznim trenucima", rekao je Divac.

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković izjavila je da je "ponosna što je Srbija domaćin ovako značajnog događaja".

"Ministarstvo omladine i sporta će nastaviti svesrdno da pruža punu podršku sportu, kao najboljem promoteru našeg nacionalnog identiteta", poručila je Samardžić-Marković na svečanom otvaranju Generalne skupštine EOK na kojoj učestvuju predstavnici 49 evropskih olimpijskih komiteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

14 h

U fokusu

Vidi sve