Nova vest
Olimpizam

Subota, 22.05.2010.

15:33

Majske nagrade Udovičiću, Higl...

Plivačica Nadja Higl, vaterpolista Vanja Udovičić i strelac Andrija Zlatić dobili su Majske nagrade za uspehe u olimpijskim sportovima Sportskog saveza Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Čestitam svim nagradjenima i zahvaljujem mojim roditeljima i bratu što su bili uz mene i zbog kojih ću i nastaviti da nižem dobre rezultate", rekla je Nađa Higl na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

U neolimpijskim sportovima nagrade su pripale karatisti Nikoli Jovanoviću i kuglašu Vulmošu Zavarku, a u kategoriji sportista invalida dizaču tegova Petru Milenkoviću.

Nagrade su dobili i najuspešniji savezi za 2010. godinu: Sportski savez Apatina, Republički zavod za sport, Plivački savez Srbije i Veslački savez Srbije.

Medju nagradjenima su trener Aleksandar Zlatić, sportski funkcioneri Velibor Sovrović, Velizar Djerić, Josip Ristanović i Tomislav Karadžić, kao i sportski novinari Jovan Tanurdžić, Aleksandar Simić i Momčilo Jokić.

Majska nagrada dodeljuje se od 1961. godine, sa prekidom od 1992. do 2007. godine.

Svečanosti su prisustvovali ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, zamenik premijera Ivica Dačić, ali i mnogi sportisti i treneri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve