Nova vest
Olimpizam

Sreda, 21.04.2010.

14:09

Preminuo Huan Antonio Samaran

Bivši predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Huan Antonio Samaran umro je zbog problema sa srcem u 89. godini, u bolnici u Barseloni.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

U saopštenju bolnice navodi se da je Samaran umro zbog srčanih problema, zbog kojih je u nedelju primljen u bolnicu. Portparol bolnice Karlos Sehui ranije u sredu je rekao da je Samaran bio u veoma teškom stanju i priključen na respirator.

„Duboko sam potresen smrću čoveka koji je tvorac Olimpijskih igara u modernoj eri, čoveka koji mi je inspiracija i čije sportsko znanje je bilo ogromno“, rekao je aktuelni predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog.

Samaran je na čelu MOK-a bio od 1980. do 2001. godine i od tada je zbog problema sa srcem nekoliko puta bio na bolničkom lečenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve