Nova vest
Olimpizam

Subota, 27.03.2010.

18:51

Velika podrška Francuza za Anesi

Skoro 90 odsto građana Francuske pozitivnom smatra kandidaturu Anesija za organizaciju Zimskih Olimpijskih igara 2018. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prema poslednjim istraživanju u kojem je učestvovalo 2.000 ljudi, od kojih 1.000 živi širom Francuske, 500 u regionu Alpa i 500 baš u Anesiju i ostalim mestima gde bi takmičenja trebalo da budu održana, 88 odsto ispitanika istaklo je pozitivan sud o kandidaturu. Takođe, 90 odsto njih je naglasilo da bi Francuska imala veliku korist od organizacije Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Takvi rezultati su nas obradovali jer daju jasan stav podrške Francuske kandidaturi Anesija, a posebno to što francuska populacija smatra da bi organizacija Igara imala pozitivan uticaj na zemlju. Takođe, ova podrška nam mnogo znači jer u najboljem svetlu predstavlja Francusku pred Međunarodnim Olimpijskim komitetom (MOK)“, rekao je Edgar Grospiron, izvršni direktor kandidature Anesija.

Predsednik Francuske Nikolas Sarkozi je, takođe, dao veliku podršku kandidaturi u nedavnom pismu Žaku Rogu, prvom čoveku MOK. Sarkozi je u pisku istakao svoju ličnu podršku, kao i kompletne Vlade.

Ukoliko kandidatura Anesija bude uspešna Francuska će po treći put organizovati Zimske Olimpijske igre posle Šamonija 1924. godine i Albertvila 1992.

Pored Anesija u konkurenciji za organizaciju Igara 2018. godine su i Pjongčang u Južnoj Koreji i Minhen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve