Nova vest
Olimpizam

Sreda, 03.03.2010.

16:28

Predsednik OK Rusije podneo ostavku

Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Dmitrij Tjagačev podneo je u sredu ostavku na tu funkciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tjagačev je podneo ostavku samo nekoliko dana nakon što je predsednik Rusije Dmitrij Medvedev zatražio odgovornost nadležnih zbog loših rezultata na ZOI u Vankuveru. "Još uvek ne znamo pravi motiv njegove odluke, ali pretpostavljamo da ima veze sa rezultatima naših sportista na Igrama u Vankuveru", saopštio je Olimpijski komitet Rusije.

Ruski olimpijci su na upravo završenim Igrama u Kanadi ostvarili najslabiji rezultat u istoriji učešća ove zemlje na toj manifestaciji, zauzevši 11. mesto na tabeli osvajača medalja sa ukupno 15 medalja, od kojih su samo tri bile zlatne.

"Oni koji su odgovorni za ovaj neuspeh treba da donesu hrabru odluku i podnesu ostavke. Ukoliko to ne učine, trebalo bi im u tome pomoći", rekao je Medvedev pre dva dana.

Pre početka Olimpijskih igara čelnici Olimpijskog komiteta najavljivali su da je cilj Rusije da u Vankuveru osvoji 30 odličja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve