Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 01.02.2010.

17:39

Desetoro Srba na ZOI u Vankuveru

Na zimskim Olimpijskim igrama u Venkuveru našu zemlju će predstavljati desetoro sportista, a zastava Srbije biće podignuta u olimpijskom selu 10. februara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na ceremoniji otvaranja Igra, 12. februar u tri časa ujutro po našem vremenu, zastavu Srbije će nositi naša najbolja skijašica Jelena Lolović. Na stazu će prvi izaći bijatlonac Milanko Petrović koji će 14. februara učestvovati u sprintu na deset kilometara. Ukoliko bude među prvih 60, Petrović će dva dana kasnije učestvovati u dohvatnoj trci na 12,5 kilometara.

Učešće na Igrama u Vakuveru Milanko Petrović će završiti 18. februara, kada je na programu pojedinačna trka na 20 kilometara.

U nordijskom skijanju Srbiju će predstavljati Belma Šmrković i Amar Garibović, a oboje će nastupiti 15. februara. Šmrkovićeva će učestovati u trci na 10.000 metara slobodni stilom, a Garibović na 15.000 metara slobodnim stilom.

U alpskom skijanju Jelena Lolović i Nevena Ignjatović će 20. februara startovati u superveleslalomu, a četiri dana kasnije u veleslalomu. U slalomu, koji je na programu 26. februara, učestcovaće Lolovićeva i Marija Trnčić.

U takmičenju boba četvoroseda, posada Srbije će 26. i 27. februara nastupiti u sastavu Vuk Rađenović, Slobodan Matijević, Igor Šarčević i Miloš Savić.

Cemonija zatvaranja biće održana 28. februara od 2,30 časova po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve