Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 10.12.2009.

17:21

Delegacija OKS u poseti Londonu

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije boravi u zvaničnoj poseti Organizacionom komitetu Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine (LOCOG).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Delegacija OKS, koju čine predsednik Vlade Divac, generalni sekretar Đorđe Višacki, sportski direktor Branislav Jevtić i marketing menadžer Dejan Kozlina, sastaće se sa predstavnicima LOCOG, sa kojima će razgovarati o predolimpijskim trening kampovima, olimpijskom selu i transportu za vreme održavanja Igara.

Srpska delegacija srešće se i sa rukovodiocima LOCOG zaduženim za smeštaj, medicinsku brigu o sportistima i prodaju i distribuciju karata za Igre.

Predstojeća poseta, radni sastanci, kao i upoznavanje sa funkcionisanjem LOCOG-a, prilika su za uspostavljanje bliže saradnje OKS sa odeljenjima Organizacionog komiteta Igara u Londonu, sa ciljem ostvarivanja što većih pogodnosti za naše reprezentativce, koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu.

Letnje olimpijske igre u Londonu održaće se u periodu od 27. jula do 12. avgusta 2012. godine.

Uvedene nove olimpijske discipline

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine biće održano takmičenje mešovitih parova u tenisu, kao i biciklistički višeboj u muškoj i ženskoj konkurenciji, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet(MOK).

Takva odluka je doneta da bi bio povećan broj sportistkinja na Letnjim olimpijskim igrama. U skladu sa tom odlukom, u Londonu će se i biciklisti i biciklistkinje nadmetati u pet disciplina - pojedinačnom i ekipnom sprintu, keirinu, ekipnoj dohvatnoj vožnji i višeboju.

Višeboj čini pet trka - hronometar sa letećim startom na 200 metara, trka na pet kilometara, pojedinačna dohvatna vožnja na tri kilometra, bodovna trka na 15 kilometara i hronometar na jedan klometar. Sa programa je ispala jedan od najpopularnijih diciplina, pojedinačna dohvatna vožnja.

Mešoviti parovi u tenisu bili su deo olimpijskog programa do 1924. godine, ali je tenis kasnije zbog profesionalizma izgubio status olimpijskog sporta. Kada je ’beli sport’ vraćen na Olimpijske igre 1988. godine, na programu nije bilo miksa.

Na Igrama u Londonu za medalje će se nadmetati 16 mešovitih parova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve