Divac i Višacki na Ostrvu

Predsednik OKS Vlade Divac i generalni sekretar Đorđe Višacki posetili su gradove u kojima bi sportisti trebalo da se pripremaju za OI 2012. godine u Londonu.

Izvor: B92, zvanični sajt Engleska
Podeli

Kako se navodi u saopštenju OKS, oni su u dvodnevnoj poseti Šefildu i Lidsu obišli Sportsko-naučni centar Univerziteta Halam u Šefildu, Sportski centar Pound Fordž, Engleski institut za sport, Metropoliten univerzitet u Lidsu, kao i Sportski centar "Džon Čarls".

Divac i Višacki sastali su se i s predsednikom Organizacionog komiteta OI 2012. Lordom Sebastijanom Kouom.

Čelnici OKS upoznali su Lorda Koua sa aktivnostima i planovima našeg nacionalnog Olimpijskog komiteta vezanim za predolimpijske kampove u Engleskoj. Dogovoreno je da se razgovor čelnika OKS i Lorda nastavi u decembru prilikom posete OKS Organizacionom komitetu Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Naša delegacija posetila je i košarkaški klub Šefild Šarks i tom prilikom Predsednik Divac, dobio je na poklon dres sa svojim imenom i brojem 12.

Olimpijski komitet Srbije je prvi nacionalni komitet koji je svoje sportiste, plivače, bicikliste, gimnastičare i skakače u vodu već slao na pripreme u Lids krajem 2008. godine.

Ovom prilikom dogovoreno je da srpski plivači u martu koriste kapacitete bazena 'Džon Čarls' u Lidsu i da članovi olimpijskog tima za prve Olimpijske igre za mlade u Singapuru 2010. odrade svoje finalne pripeme u ova dva centra.

Namera Olimpijskog komiteta Srbije je da se vrhunskim sportistima Srbije obezbedi korišćenje centara u Engleskoj uoči OI 2012. kako bi ostvarili što bolje rezultate.

U maju 2009. godine, na konferenciji u Beogradu, potpisan je Memorandum o saradnji između Šefilda, Lidsa i Olimpijskog Komiteta Srbije