Nova vest
Olimpizam

Petak, 02.10.2009.

10:54

OI: I Obama u Kopenhagenu

Predsednik SAD Barak Obama doputovao je u Kopenhagen kako bi pred MOK-om podržao kandidaturu Čikaga za OI 2016.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Snimke dolaska američkog predsednika u Kopenhagen prenela je danska televizija, a navodi se da bi Obama u prestonici Danske trebalo da ostane oko pet sati. U Kopenhagen je na molbu predsednika prethodno doputovala prva dama SAD Mišel Obama, inače rođena u Čikagu, pošto je predsednik strahovao da zbog debate o zdravstvenom sistemu u američkom Kongresu neće stići da prisustvuje predstavljanju kandidature Čikaga.

Obama će ipak učestvovati u završnom predstavljanju Čikaga pred članovima MOK-a, potom će predsednika i prvu damu primiti danska kraljica Margareta, a sastaće se i sa danaskim premijerom Larsom Loeke Rasmusenom, navode agencije.

Lobiranje za gradove domaćine Olimpijskih Igara je na visokom nivou, jer kandidaturu svojih gradova u Kopenhagenu podržavaju i predsednik Brazila Luiš Injasio Lula da Silva, japanski premijer Jukio Hotojama, kao i i španski kralj Huan Karlos i premijer Hose Luis Rodriges Sapatero.

Međunarodni olimpijski komitet doneće u petak odluku o domaćinu Olimpijskih igara 2016, posle završnog predstavljanja četiri finalna kandidata - Čikaga, Tokija, Rio de Žaneira i Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve