Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 01.10.2009.

23:19

U petak odluka o domaćinu OI 2016

Ko će biti domaćin Olimpijskih igara 2016. godine biće poznato u petak posle zasedanja Skupštine Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Kopenhagenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kongres MOK počeo je u četvrtak u glavnom gradu Danske, a predsednik Komiteta Žak Rog u petak će posle 18 časova objaviti da li će domaćin 31. Letnjih Igara biti Madrid, Čikago, Rio de Žaneiro ili Tokio.

Mnogi zvaničnici četiri države pružili su podršku kandidaturama svojih gradova pa su u Kopenhagen u prethodnih nekoliko dana stigli španski kralj Huan Karlos, predsednik Brazila Luis Inasio Lula Da Silva, premijer Jukio Hatojama i prva dama Sjedinjenih Američkih Država Mišel Obama, dok će predsednik SAD Barak Obama u Dansku stići u petak.

Kao i sve ostale velike organizacije, i mi osećamo uticaje globalne ekonomske krize. Sa svim izazovima se borimo zajedno i naš pokret je veoma jak“, rekao je Rog, koji se na čelu MOK nalazi od 2001. godine, u svom govoru na otvaranju Kongresa, u kojem je pažljivo izostavio pominjanje gradova kandidata za organizaciju Igara 2016. godine.

U petak će predstavnici svakog od kandidata dobiti 45 minuta za prezentaciju svoje kandidature, a svaku će pratiti 15-minutno postavljanje pitanja članova Skuštone MOK. Prva na redu će biti kandidatura Čikaga, a potom će je slediti Tokio, Rio i Madrid. Glasanje počinje u 17.10, dok će Rog javno objaviti ko će biti domaćin 31. Olimpijskih igara oko 18.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve