Nova vest
Olimpizam

Petak, 10.07.2009.

23:14

UB09: Srebro i bronza desetog dana

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju, dok je Čaba Silađi došao do bronze u petak na Univerzitetskim igrama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odbojkašice su posle velike borbe izgubile u finalu od Italije 3:2, dok je reprezentativac Srbije u plivanju Čaba Silađi osvojio bronzanu na 50 metara prsnim stilom. Medalju je obezbedila i košarkaška reprezentacija koja će sa Rusijom igrati u borbi za zlato. Priliku da dođu do bronze imaće vaterpolisti koji su u polufinalu izgubili od Australije 7:6.

Srpska atletičarka Jelena Jotanović zauzela je peto mesto utrci na 100 metara prepone istrčavši stazu za 13,19 sekundi što je njen najbolji rezultat.

Aleksandar Slović plasirao se u finale teniskog turnira, a isti uspeh u atletskoj trci na 1.500 metara ostvarila je Marina Munćan.

Fudbalska reprezentacija Srbije zauzela je osmo mesto pošto je izgubila i od Francuske, dok je ženska selekcija pobedila u Smederevu selekciju Estonije sa 4:0 u utakmici za 11. mesto.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Poljsku rezultatom 3:2 (20:25, 25:19, 21:25, 25:16, 15:11) u borbi za plasman od 5. do 8. mesta.

Džudisti Srbije su eliminisani, a najuspešniji je bio Ivica Kozenko,koji je došao na korak od borbe za bronzu.

Srpski plivači nisu imali uspeha u prepodnevnom programu desetoga dana 25. Univerzijade u Beogradu, pošto ni jedan takmičar nije izborio plasman u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve