Počinju 46. MOSI

46. Međuopštinske omladinske sportske igre počinju u petak u Mojkovcu i na njima će učestvovati oko 2.000 sportista.

Izvor: B92, Beta Balkan
Podeli

Učesnici dolaze iz 26 opština Srbije, CG i BiH. Novi Pazar će u Mojkovcu predstavljati više od 50 sportista, a da je "finansijska situacija povoljnija bilo bi ih znatno više", rekao je radiju Sto plus šef informativne službe SS Novi Pazar Fehim Karišik. MOSI su počele u Prijepolju 1954. godine, a posle prekida tokom ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji, takmičenje je obnovljeno 2001. godine, takođe u Prijepolju.

Ovu najveću manifestaciju amaterskog sporta na Balkanu otvoriće, kako je najavljeno, ministar sporta Crne Gore Dragan Drobnjak, koji je i predsednik Organizacionog odbora MOSI.

Ovogodišnje igre okupiće nešto manji broj takmičara nego prethodne. Izvesno je da u Mojkovac neće doputovati sportisti Tutina, Užica, Goražda, Kalinovika i Ustikoline, ali su i ostali učesnici, zbog finasijskih problema, prijavili manji broj takmičara.

U svečanom defileu učestvovaće sportisti Arilja, Bajne Bašte, Berana, Bijelog Polja, Višegrada, Žabljaka, Ivanjice, Kolašina, Kosjerića, Mojkovca, Nove Varoši, Novog Pazara, Novog Goražda, Plava, Pljevalja, Požege, Prijepolja, Priboja, Rogatice, Rožaja, Rudog, Sjenice, Sokoca, Foče, Čajetine i Čajniča.

Na 46. MOSI u Mojkovcu takmičenja će se održati u 13 disciplina - atletici, košarci, rukometu, odbojci, fudbalu, kajaku, planinarstvu, stonom tenisu, šahu, streljaštvu, biciklizmu, karateu i malom fudbalu. Igre se završavaju u utorak, 14. jula.

Olimpizam