Nova vest
Olimpizam

Utorak, 28.04.2009.

23:08

MOK: 6 sportista dopingovano na OI

Međunarodni olimpijski komitet saopštio je da je dodatnim testiranjem uzoraka utvrdio da se šest sportista dopingovalo Olimpijskim igrama u Pekingu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Neimenovani izvor rekao je agenciji Asošiejted Pres da su među prekrišiocima pravila i dva osvajača medalje. Pozitivno na doping testu, prema istom izvoru, bilo je troje atletičara, dvoje biciklista i jedan dizač tegova. Jedan osvajač medalje je biciklista, a drugi navodno atletičar.

Olimpijski komitet Italije potvrdio je da je jedan od dopingovanih sportista iz te zemlje. Italijanska novinska agencija ANSA izvestila je da je jedan od sportista uhvaćenih u dopingu biciklista Davide Rebelin, osvajač srebrne medalje u drumskoj trci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

9 h

U fokusu

Vidi sve