Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 22.12.2008.

12:08

Ćurković odustao od trke sa Divcem?

Ivan Ćurković se povlači iz trke za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelnik našeg olimpijskog komiteta najavio je za "Blic" da će se za dan-dva obratiti javnosti i izneti svoje viđenje izborne kampanje za koju, kako kaže, pre svega treba da bude fer-plej i da se ne kosi sa pravilima Međunarodnog olimpijskog komiteta. Razlog Ćurkovićevog povlačenja, međutim, leži u tome da je nezadovoljan dosadašnjom malom podrškom granskih sportskih saveza.

Uz sve to prvi čovek OKS još nije skupio potrebnu podršku od pet saveza kako bi i zvanično bio kandidat.

Do sada su podršku njegovoj kandidaturi dali samo Fudbalski savez Srbije i Asocijacija "Sport za sve", dok njegov protivkandidat Vlade Divac već u ponedeljak bi trebalo da ima neophodnu podršku za ulazak u izbornu trku. Naime, iza proslavljenog košarkaša su stali pre svih Softbol savez, a potom i košarkaši, atletičari, veslači, a u ponedeljak će podršku Divcu dati i Bejzbol savez Srbije.

Prekretnicu u Ćurkovićevoj kandidaturi napravio je predsednik Veslačkog saveza Srbije Danko Đunić, koji je u petak dao otvorenu podršku Divcu. Uz to, u predsedništvu OKS ovog puta neće biti Žarka Zečevića, jer se Kuća košarke odlučila da u izborno telo postavi Dragana Kapičića. Bez Zečevićeve podrške, koja je na prošlim izborima bila presudna, Ćurković je svestan da nema šanse da dobije novi mandat.

Rok za podnošenje kandidatura ističe u sredu u podne, a izbori su 24. februara 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve