Nova vest
Olimpizam

Utorak, 09.09.2008.

13:25

Perić: "Nadam se osvajanju medalje"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska stonoteniserka Borislava Perić izjavila je posle plasmana u polufinale Paraolimpijskih igara u Pekingu da još uvek nije svesna uspeha, ali da će pokušati što pre da se spremi za borbu za medalju. "Još ne mogu da verujem, jer sam jako teško odigrala meč za koji sam mislila da će biti mnogo lakši. Sada ostaje da sve ovo zaboravim i maksimalno skoncentrisano uđem u sledeći meč", rekla je ona posle trijumfa u pet setova protiv Jordanke Fatmeh Al-Ažam.

Perićeva će u polufinalu igrati protiv nemačke stonoteniserke Monike Sikora-Vajnman.

"U polufinalu ću dati sve od sebe i nadam se da neće biti teško kao ovaj meč. Nadam se povoljnom ishodu za sve nas", rekla je Perićeva.

Selektor stonoteniske reprezentacije Srbije na Paraolimpijadi Zlatko Kesler izjavio je da je plasman Borislave Perić u polufinale bio očekivan.

"Mi smo pre dolaska u Peking rekli da očekujemo jednu medalju od stonotenisera tako da smo se više nadali njenoj, nego mojoj medalji", rekao je Kesler koji se kao igrač danas plasirao u četvrtfinale pobedivši Portorikanca Djovanija Rodrigeza sa 3:1.

"Najveće opterećenje je na njoj. Nije kraj, ušla je medju četiri. Bilo bi najgore da završi na četvrtom mestu jer je to za sportiste najteže", rekao je selektor i stonoteniser kome su ovo četvrte Paraolimpijske igre.

Mlada Nada Matić danas je takodje briljirala u pobedi nad Ališom Almeidom iz Južnoafričke republike (3:0). Ipak, zbog dva prethodna poraza od Kineskinje Žou Jing i Britanke Sju Gilroj, završila je pojedinačno takmičenje kao treća u grupi.

"S obzirom da je Kineskinja jedna od najačih i ona je meni zapala u grupi, kao i britanka koja je takodje mnogo jača od mene, svi setovi su bili 'gusti' i završila sam kao treća u grupi. Za četiri godine je London. Do tada ću biti psihički i fizički spremna", kazala je Matićeva.

Potpredsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Aleksandar Petrović potvrdio je da je Nada Matić velika uzdanica srpskih paraolimpijaca koji će otići u London 2012.

"Uz bolju organizaciju i pripremu, s obzirom da sada imamo četiri godine pred sobom i da ćemo se od prvog dana spremati za Olimpijadu u Londonu,očekujem da će Nada osvojiti bar bronzanu, ako ne i zlatnu medalju", rekao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve