Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 27.07.2008.

13:10

OI: Otvoreno Olimpijsko selo

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Organizatori Olimpijskih igara zvanično su u nedelju otvorili Olimpijsko selo, koje će od 8. do 24. avgusta ugostiti više od 16.000 učesnika Igara u Pekingu.

Ceremoniji je prisustvovalo preko 200 domaćih sportista predvođeni zvezdom kineskog olimpijskog tima Jao Mingom, koji su zvanično prvi useljenici, iako mali broj takmičara iz više zemalja boravi u Olimpijskom selu već nekoliko dana.

Kinezi su prethodno predstavili svoj do sada najveći olimpijski tim, od čak 639 sportista, uključujući košarkaškog asa Jao Minga i aktuelnog olimpijskog šampiona na 110 metara sa preponama Liju Sjanga.

Kina je pre četiri godine u Atini bila druga na listi najuspešnijih olimpijskih timova, iza Sjedinjenih Američkih Država.

Olimpijsko selo je kompleks od 42 zgrade sa 9.000 dvokrevetnih spavaćih soba i nalazi se u neposrednoj blizini novog olimpijskog stadiona - "Ptičije gnezdo". Pored 24-sata otvorenog restorana, sportistima će na raspolaganju biti i ambulanta, biblioteka i prodavnice.

Do svečanog otvaranja Igara u Pekingu ostalo je još 12 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve