Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 21.07.2008.

19:27

Tadić primio srpske olimpijce

Predsednik Srbije Boris Tadić priredio je prijem za sportiste koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Izvor: IV NK

Autor:IV NK

Default images

Posle 96 godina, Srbija će samostalno nastupati na najznačajnijem takmičenju. U Pekingu će se za medalje boriti 91 sportista. Favoriti za medalje su teniseri, vaterpolisti, odbojkaši, odbojkašice, Milord Čavić i Ivana Španović u skoku u dalj.

Ipak, predsednik Tadić nije želeo da im nameće imperativ osvajanja medalje, već da dostojno predstavljaju Srbiju u Kini.

"Šta god da uradite na takmičenju u Pekingu biće dovoljno. Znam koliko odricanja leži iza vaših uspeha i siguran sam da samo vi znate koliko je teško, ali i divno stići do cilja - predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama", rekao je Tadić na prijemu u Predsedništvu, kojem je prisustvovao i premijer Mirko Cvetković.

Prema očekivanju barjaktar na svečanoj ceremoniji 8. avgusta na stadionu ''Ptičije gnezdo'' biće najuspešnija spotistkinja naše zemlje svih vremena Jasna Šekarić.

"Borićemo se svim srcem da posle 96 godina prvi put pod srpskom zastavom osvojimo što više medalja", izjavila je jasna Šekarić.

Za razliku od Jasne Šekarić kojoj će to biti šeste Olimpijske igre, Ana Ivanović će po prvi put nastupati na jednom takmičenju koje se bitno razlikiju od gren slema. Ipak koliko je najboljoj teniserki sveta važna Olimpijada govori i podatak da je svesno odustala od nastupa u Los Andjelesu i izgubila prvo mesto na listi, ali Peking sada ima prednost.

''Olimpijske igre su nešto novo i posebno za mene. U dogovoru sa trenerima odlučila sam da ne branim poene u Los Anđelesu jer ne bih mogla da se spremim za Olimpijske igre. Iskreno bih volela da osvojim medalju ali biće jaka konkurencija'', rekla je najbolja teniserka sveta.

Srpska delegacija ovih dana putuje u Peking, a zvanični oproštaj zakazan je za utorak u prostorijama Olimpijskog komiteta u Beogradu. Olimpijske igre se održavaju od 8. do 24. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve