Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 25.05.2023.

10:15

Gvideti: Veoma sam uzbuđen i jedva čekam

Selektor odbojkašica Srbije Đovani Gvideti rekao je da jedva čeka početak rada sa nacionalnim timom.

Izvor: DP

Autor: DP

Gvideti: Veoma sam uzbuđen i jedva čekam
Foto: OSSB

Žensku odbojkašku reprezentaciju ove godine očekuje Liga nacija, Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre.

Naša reprezentacija prvu zvaničnu utakmicu, u Ligi nacija igra protiv Sjedinjenih Američkih Država u sredu, 31. maja, od 16.00 časova u Antaliji.

"Veoma sam uzbuđen. Uskoro dolazim u Beograd i odmah krećemo sa radom. Srbija ima neverovatnu grupu igračica. Maja Ognjenović je odličan primer za to. Kada ekipi ne ide, ona uvek pronađe rešenje. Isto tako i Bojana Drča, ali i ostale igračice na različitim pozicijama. Ponavljam, veoma sam uzbuđen i jedva čekam da počnem sa radom", rekao je Gvideti.

Italijanski stručnjak, samo nekoliko dana nakon finala, dolazi u Srbiju, gde započinje novi izazov i seda na klupu svetskog prvaka. Gvideti je u subotu sa klupe predvodio Vakifbank u pobedi nad Ezadžibašijem, u finalu Lige šampiona.

"Mislim da smo bili veoma fokusirani i motivisani tokom čitave utakmice. Igrali smo odlično i uspeli smo da nateramo protivnika da nema rešenje za Paulu Egonu. Naš tehničar je to uvideo i slao joj odlične lopte, što je ona znala da iskoristi. Osvajanje ovog trofeja je kruna sezone, koja je bila veoma naporna",
rekao je Gvideti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve