Nova vest
Odbojka

Sreda, 03.05.2023.

14:25

Odbojkašice Srbije počele pripreme za Ligu nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije počela je u Beogradu pripreme za Ligu nacija, saopštio je OSS.

Izvor: B92

Autor:B92

Odbojkašice Srbije počele pripreme za Ligu nacija
Foto: OSSRB

U beogradskom hotelu "M" na prozivci se pojavilo 18 odbojkašica, dok će se naknadno priključivati igračice koje završe sa obavezama u klubovima.

Na pripreme su stigle:

Tehničari: Bojana Drča, Marija Miljević;
Korektori: Tara Taubner, Jovana Zelenović;
Libera: Bojana Gočanin, Stefana Pakić;
Blokeri: Maja Aleksić, Minja Osmajić, Hena Kurtagić, Iva Šućurović;
Primači: Bjanka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Mija Mijatović, Jovana Cvetković, Isidora Kocakrević i Branka Tica.

Odbojkašice Srbije su na okupljanju pozdravili predsednik OSS Đula Mešter, generalni sekretar Ivan Knežević i potpredsednik Vesna Đuršić.

Odbojkašice Srbije će ove godine igrati u Ligi nacija u Antaliji, Braziliji i Suvonu. Takmičenje po grupama na programu je od 30. maja do drugog jula, a Finalni turnir će se odigrati od 12. do 16. jula u američkom Arlingtonu.

Srbija će u Antaliji igrati protiv SAD, Turske, Poljske i Kanade. U Turskoj će još igrati Italija, Tajland i Koreja. Rivali Srbiji u Braziliji biće Japan, Brazil, Tajland i Hrvatska. U Brazilu će igrati i SAD, Nemačka i Koreja.

Srbija će u Suvonu igrati protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske. U Koreji će pored domaćina još igrati SAD i Poljska.

Srbija u takmičenju po grupama neće igrati protiv Italije, Holandije i Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve