Nova vest
Odbojka

Petak, 31.03.2023.

14:35

Trener Zvezde odgovorio Janiću: Tužiću ga, psovao mi je mrtvu majku

Trener odbojkaša Crvene zvezde Nikola Matijašević oglasio se posle kritika koje mu je uputio kolega iz Partizana Bojan Janić.

Izvor: B92

Autor:B92

Trener Zvezde odgovorio Janiću: Tužiću ga, psovao mi je mrtvu majku
Foto: Superliga Srbije

Treneri Partizana i Zvezde ušli u verbalni sukob koji je potrajao nekoliko minuta, pre nego što su podeljeni crveni kartoni, a meč okončan pobedom Zvezde u derbiju Superlige Srbije.

"Kao prvo, želeo bih da čestitam svojim igračima na sjajnoj utakmici i pobedi od 3:0 nad Partizanom u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa. Mnogi su nas bili otpisali nakon poraza u Novom Sadu, protiv ekipe Novi Sad Maneks, i govorili da je sezona gotova. Ušli smo u plej-of spremni i nastavićemo da ulazimo u svaki meč odlučno, sa ciljem da pobedimo Partizan u subotu", rekao je Matijašević za sajt lige.

"On je na 2:0 u setovima i 23:17 za nas došao do mreže i krenuo da prelazi i izgovorio toliko odvratnih uvreda, da mi se pokojni otac i majka prevrću u grobu. J***m ti mrtvu majku, mrtvog oca, ubiću te, matori konju… itd. Iskreno, nikad u karijeri nisam doživeo niti video takav prostakluk i takve uvrede. Imam 69 godina, prvoligaški sam trener od 1983. godine, osvojio sam titulu prvaka Francuske kao trener 1984, kada je Janić imao dve godine. U moje vreme smo poštovali starije, provokacije su sastavni deo igre, a ko ne može to da podnese, mora da se zapita da li je za ovaj posao. Naučen sam da se borim za vreme meča, a kad se završi pružam ruku i idem dalje. To vređanje kad je meč gotov ozbiljno je iskazivanje slabosti i nemoći. To sigurno neće uticati na moj fokus i način na koji vodim utakmicu. Naprotiv".

Matijašević je najavio i sledeće koraka u vezi sa incidentom.

"Na vezi sam sa advokatom i ispitujemo da li postoje elementi za pokretanje krivične tužbe! Odlučno ću ga tužiti kao i sve druge osobe koje budu imale nasilničko ponašanje. Na ličnom planu Janić je povredio i moju decu koja su gajila drugarski odnos sa njim. Lepo je dočekan na svadbi moje ćerke, a sebi je dozvolio da mi se roditelji prevrću u grobu zato što nije u stanju da podnese presiju i nadmetanje na terenu. Za kraj, želim svojim igračima da uđu u totalni fokus. Spremamo 'game plan', kao što smo spremali i za prvu utakmicu. Ući ćemo spremno i odlučno u ovu jako važnu utakmicu za Zvezdu", poručio je Matijašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve