Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 12.01.2023.

23:05

Zvezda uzela bod u Ligi šampiona posle skoro decenije

Odbojkašice Crvene zvezde poražene su večeras u Beogradu od ekipe Potsdama 21:25, 25:21, 25:17, 23:25 i 15:9 u meču trećeg kola grupe C Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Zvezda uzela bod u Ligi šampiona posle skoro decenije
Photo: CEV

Potsam je treći na tabeli sa dva boda, dok je Crvena zvezda poslednja sa samo jednim. Prvoplasirani tim je turski Vakifbank sa devet bodova, dok Novara ima šest.

Uprkos porazu, crveno-bele odbojkašice su osvojile prvi bod u tom takmičenju još od sezone 2012/13 kada su na domaćem terenu izgubile od Lokomotive iz Bakua posle pet setova.

Ana Živojinović je sa 16 poena bila najefikasnija kod Zvezde, dok je Flor Savelkul sa 21 poenom na drugoj strani bila najefikasnija u oba tima.

Crvena zvezda će u narednom kolu, 17. januara gostovati ekipi Novare.

Po propozicijama CEV, pobednici pet grupa će se plasirati direktno u četvrtfinale Lige šampiona. U plej-of fazi (kvalifikacijama za četvrtfinale) igraće pet drugoplasiranih ekipa, kao i najbolja trećeplasirana ekipa.

Pobednici tri dvomeča će igrati u četvrtfinalu LŠ. Preostale četiri trećeplasirane ekipe će takmičenje nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve