Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 17.10.2022.

10:45

Odbojkašice kod predsednika: Nema takvog kolektiva u istoriji Srbije

Zlatne odbojkašice Srbije bile su gošće predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Autor:B92

Odbojkašice kod predsednika: Nema takvog kolektiva u istoriji Srbije
Marko Djokovic/Starsport

Srpkinje su u nedelju uveče dočekane ispred skupštine Beograda nakon što su po drugi put u nizu osvojile Svetsko prvenstvo.

Vučić je pohvalio odbojkašice, čestitao im i uporedio njihove uspehe sa ostalim sportistima i sportistkinjama.

"U ime cele zemlje i u lično ime vam čestitam na nečmu što je najbolji sportski rezultat koji je ikada, jedan timski sport napravio u našoj i za našu zemlju. Nikada nismo imali nekoga ko je dva puta zaredom osvoio srebro i bronzu sa Olimpijskih igara, dva puta za redom na Svetskom prvenstvu, tri puta na Evropskom... Nema takvog kolektiva i Srbiji u istoriji. Odbojkašice su donele najviše radosti i uspeha" rekao je Vučić.

Predsednik se osvrnuo i na izgradnju Nacionalnog odbojkaškog centra, koji će biti otvoren u martu 2025. godine.

"Mnoge od vas će i tada da igraju, neke će biti deo stručnog štaba, ili Saveza, ali bićete u odbojci. To su stvari koje su za nas važne. Koliko malo smo mogli, uradili smo", rekao je Vučić.

Najavio je i da će do kraja godine biti isplaćeno 180 miliona dinara za klubove u zemlju, Prvu i Drugu ligu, i za muškarce i za žene.

"Novac koji ste zaradile biće već danas na računu. Naše je da pokažemo odgovornost. Obradujte nas još neki put. Za nas je svako takmičenje važno, ali ako bi moglo još jedno zlato sa Olimpijade – učinili bi nas najsrećnijim na svetu. Hvala na odgovornosti, odricanju, borbenosti i radu", istakao je Vučić i dodao:

"Prosto je neverovatan, fascinantan rezultat, ogromna mentalna i fizička snagam izuzetna pripremljenost. Imamo mnogo više devojčica koje sada upisuju odbojku sa 10 godina nego što imamo dečaka, moramo da angažujemo i dečake".

Tijana Bošković, MVP prvenstva, imala je poruku za Vučića.

"Želim da se zahvalim u ime čitave reprezentacije na prijemu. Igranje za nacionalni tim je za nas čast i hvala za veliku podršku svih prethodnih dana koja nam je mnogo značila. Daćemo sve od sebe da se vratimo sa medaljom sa svih narednih takmičenja", kazala je Boškovićeva.

Vučić je dodao zahvanost Poštanskoj štedionici, kao glavnom sponzoru, kao i kineskoj kompaniji "Zi Đin", koja je, kaže, novčano pomogla.

Posebno se zahvalio selektoru Danijeleu Santareliju, inače Italijanu, uz osmeh, rečima: "Hvala bratu Srbinu, za ovu medalju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve