Nova vest
Odbojka

Nedelja, 16.10.2022.

16:42

Buša: Nismo svesni svega što smo uradili

Odbojkašica Srbije Bianka Buša sumirala je utiske nakon osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu.

Izvor:

Autor:

Buša: Nismo svesni svega što smo uradili
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ona je sa svojim saigračicama odbranila titulu prvaka sveta ubedljivom pobedom u finalu protiv Brazila 3:0.

"Utisci se još nisu slegli. Ovo je neverovatan uspeh i ova generacija je postigla toliko uspeha da ni sami nismo svesni svega šta smo uradili. Odbraniti zlato, to je težak posao. Imali smo 12 utakmica i ostvarili smo 12 pobeda. Sjajno odigrani mečevi, verovali smo jedna u drugu i borili smo se maksimalno do kraja", rekla je Buša Tanjugu i dodala da bez obzira na to što je malo ko u svetu verovao u njih još jednom zasluženo slavile.

"Nekako svetski mediji nikad ne pridaju mnogo značaja Srbiji, iskrena da budem. Mi znamo kakav smo tim, verujemo u sebe i naši ljudi veruju u nas", poručila je Buša.

Srpske odbojkašice na putu do zlata bile su bolje od Bugarske, Kanade, Nemačke, Kazahstana, Dominikanske republike, Tajlanda, Turske, Brazila i po dva puta od selekcija SAD i Poljske.

Ujedno, zlato na šampionatu sveta je sedma medalja od 2016. godine na velikim takmičenjima - po dva puta osvajale su zlato i srebro i jednom bronzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve