Nova vest
Odbojka

Utorak, 04.10.2022.

20:00

Srbija preslišala Poljsku – šesta pobeda zaredom

Odbojkašice Srbije pobedile su Poljsku sa 3-0 u setovima u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva.

Izvor: SN

Autor: SN

Srbija preslišala Poljsku – šesta pobeda zaredom
Foto: Profimedia/Mariusz Palczynski / MPAimages.com/NEWSPIX.PL

Odbojkašice Srbije pobedile su Poljsku sa 3-0 u setovima u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva.

Opet maksimalna pobeda, a po setovima je bilo 26:24, 25:22 i 25:18, pa Srbija zasluženo dolazi do nove pobede, šeste na ovom Svetskom prvenstvu.

Za 75 minuta je Srbija uspela da ostvari šestu pobedu na ovom šampionatu i da bez poraza nastavi takmičenje pošto je očekuju dueli sa Tajlanđankama, Dominikankama i Turkinjama.

Prvi set je bio nekako najnapetiji, ali smo i tada mogli da vidimo kvalitetnu igru Srbije koja je vidno kvalitetnija. Igralo se na razliku, uprkos činjenici da je Srbija imala prednost od 5 poena u nekoliko navrata, a posle poena Bianke Buše bilo je 21:16.

Uspele su Poljakinje da naprave seriju preko Ružanski, pa je Santareli zvao prvi tajm-aut, da bi pri rezultatu 23:22 i novog pada Srbije pozvao i drugi i potom njegove izabranice as servisom dobijaju prvi set sa 26:24.

Drugi set su počele identično, reklo bi se. Odmah lepa prednost od nekoliko poena i lakše se diše, pa posle smeča Tijane Bošković na semaforu stoji 13:7, ali je Srbija i to uspela da iskomplikuje.

Posle novog poena Tijane Bošković vodila je Srbija 22:17, ali je Poljska napravila seriju i kreirala novu dramu pa smo mogli da očekujemo nešto slično u prvom setu, ali je Srbija napravila korak u pravo vreme i sa 25:22 dobila drugi set.

Odatle više problema nije bilo. Ubedljivo je Srbija dobila treći period igre i to posle serije Poljakinja pa rezultatom 25:18 posle malo više od sat vremena igre ostvaruje novi trijumf.

Tijana Bošković najefikasnija sa 14 poena, a Jovana Stevanović 11, Maja Aleksić 9, Bianka Buša 8, Sara Lozo 7, a Bojana Drča 3.

U redovima Poljske, 17 poena Rožanski, 14 je imala Stišjak, a 5 Agnješka Korneluk.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve