Nova vest
Odbojka

Nedelja, 14.08.2022.

16:23

Srpkinje "počistile" Tursku za zlato u Rumuniji

Ženska juniorska reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu 2022. u Mioveniju u Rumuniji.

Izvor:

Autor:

Srpkinje
Foto: OSS

Srbija je u finalu pobedila Tursku sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:22, 25:13 i 25:19, posle 68 minuta igre.

Srbija je u okviru Balkanskog prvenstva 2022. odigrala čeitri utakmice i zabležila je četiri pobede bez izgubljenog seta.

Izabranice Vladimira Vasovića su bile su veoma raspoložene na startu finalne utakmice, što se odrazilo i na rezultat. Povela je Srbija sa 5:1 i ovu prednost je održavala tokom većeg dela prvog seta. Turska je tek u završnici uspela da smanji zaostatak, ali je Srbija bila dovoljno koncentrirana i povela je sa 1:0.

Osvajanje prvog seta dalo je vetar u leđa juniorkama Srbije, koje su u drugom setu u potpunosti nadigrale rivala. Sjajno je izgledala Srbija u svim segmentima igre i Turskoj je dopustila da osvoji svega 13 poena.

Treći set bio je gotovo isti kao prvi. Ekipa Vladimira Vasovića je na početku seta stekla rezultatsku zalihu, koja joj je bila i više nego dovoljna da ostvari zactran cilj i osvoji zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve