Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 04.07.2022.

14:23

Odbojkašice osvojile bronzu na Mediteranskim igrama

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu

Izvor: B92

Autor:B92

Odbojkašice osvojile bronzu na Mediteranskim igrama
Foto: OKS

One su u meču za treće mesto pobedila Španiju sa 3-2 (16:25, 25:16, 20:25, 25:16, 15:10).

Ovo je 28. medalja za tim Srbije na ovim Mediteranskim igrama, a deveta bronzana medalja.

Odbojkašice su grupni deo takmičenja na Mediteranskim igrama završile na prvom mestu sa dve pobede, protiv Francuske i (3-1) i protiv Hrvatske (3-2).

Srbija je u četvrtfinalu slavila protiv Egipta (3-1), dok je u polufinalu poražena od Turske (3-0).

Selektorka Marijana Boričić čestitala je svojoj ekipi osvajanje bronzane medalje i istakla da je to sjajan rezultat, s obzirom da je Srbija u Alžiru imala najmladji tim.

"Došli smo u Alžir sa ekipom ispod 21 godine, obzirom da naša A reprezentacija igra Ligu nacija. Prikazali smo jednu solidnu odbojku. Bilo je naravno momenata kada smo bile malo uplašene, nismo imale dovoljno hrabrosti da odigramo bolje, napravile neke neiznudjene greške, što je i normalno imajući u vidu godine naših igračica"
, rekla je Boričićeva .

"Generalno mislim da je na turniru prikazan dosta visok nivo odbojke, pa je samim tim ovaj uspeh devojaka veći i one su pokazale da ženska srpska odbojka ima i dalje lepu budućnost", dodala je selektorka, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve