Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 20.06.2022.

15:45

Odbojkaši trenirali u Sofiiji; Atanasijević: Sve smo spremniji

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije odradila je prvi trening u Sofiji gde će igrati utakmice druge sedmice Lige nacija.

Izvor: MT

Autor: MT

Odbojkaši trenirali u Sofiiji; Atanasijević: Sve smo spremniji
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Rivali Srbiji u Sofiji će biti SAD, Brazil, Kanada i Australija.

"Savršeno je prošao prvi trening. Mislim da smo sve spremniji i spremniji da dočekamo ovaj turnir u pravom svetlu", rekao je reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

"Naravno, biće jako teško s obzirom na protivnike. SAD i Brazil, prva dva meča izuzetno teška. Pokušaćemo da odigramo što bolje i da dođemo do određenih bodova. Jedna pobeda u te dve utakmice bi nam puno značila. Daćemo sve od sebe i nadamo se najboljem na celom turniru", dodao je Atanasijević.

Bloker Marko Podraščanin je naveo da mu je drago što su se stariji igrači priključili ekipi i pohvalio je mlađe igrače na dobrom odigranom turniru u Kanadi gde je nacionalni tim upisao dve pobede.

Govoreći o turniru u Sofiji, Podraščanin je naveo da su reprezentacije SAD i Brazila jedne od najboljih na svetu.

"Biće nam teško jer nismo u ritmu utakmica. Međutim, nemamo mnogo toga da izgubimo i mislim da treba da ih napadnemo od prvog meča... Poslednje dve utakmice protiv Kanade i Australije svakako ćemo biti favoriti i treba da to pokažemo na terenu", rekao je Podraščanin.

Na Finalnom turniru Lige nacija će igrati osam reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.

Finalni turnir u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 20. do 24. jula u Bolonji, u Italiji.

"Osam ekipa će ići u Bolonju. Nama je prvi cilj da se plasiramo tamo. Mislim da imamo velike šanse, da smo kompletni i da možemo mnogo toga da pokažemo i da uradimo u samoj Bolonji", rekao je Podrašćanin.

Odbojkaši Srbije će prvi meč druge sedmice Lige nacija odigrati u sredu protiv selekcije SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve