Transfer "vrteška" srpskih reprezentativki

Nekoliko reprezentativki Srbije u odbojci će od naredne sezone promeniti sredinu, uglavnom u potrazi za većom minutažom.

Izvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Krenimo od komšiluka, gde bi uskoro trebalo da se nađu čak dve odbojkašice Srbije.

Ana Bjelica je tokom karijere promenila veliki broj klubova, a sledeći bi trebalo da bude rumunsko Trgovište koje se muči da sa trona svrgne Albu.

Najbolji poenter Svetskog kupa 2019. do sada je igrala u ligana Poljske, Brazila, Švajcarske, Francuske, Turske i Italije, te će zasigurno predstavljati pojačanje za ekipu Đovanija Kaprare koji je trenersku klupu preuzeo od srpskog stručnjaka Dragana Nešića.

U suprotnom pravcu, upravo Albu, će Bojana Milenković. Nedovoljna minutaža u poljskom prvenstvu u ekipi Hemika iz Polica naveo je mladu odbojkašicu da se vrati u tim iz Blaža sa kojim je ranije osvojila jedan trojfej. Najbolje partije u dosadašnjem toku karijere je pružala upravo u Rumuniji, a društvo u ekipi će joj praviti Slađana Mirković i Nađa Ninković.

Kada je u pitanju srednji bloker Srbije Maja Aleksić, pred njom je selidba u, kako prenose italijanski portali, tamošnji Megaboks. Za taj tim je nastupala upravo Bjelica, a prošlu sezonu je završila na devetom mestu. Aleksićeva stiže iz Le Kanea sa kojim je osvojila Kup Francuske.

Još jedna članica reprezentacije će sreću u drugom timu tražiti naredne sezone, a Katarina Lazović će otići najdalje od svih. Dve godine u Lođu i ove sezone u Monci sa kojom ima priliku da osvoji titulu, vreme je za promenu sredine. Mala minutaža u Italiji i sve atraktivnija Kina trebalo bi da navedu Lazovićevu na odlazak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.