Nova vest
Odbojka

Petak, 24.09.2021.

15:00

Jelena Blagojević se oprostila od reprezentacije

Posle skoro decenije u nacionalnom dresu, Jelena Blagojević je okončala reprezentativnu karijeru.

Izvor: B92

Autor:B92

Jelena Blagojević se oprostila od reprezentacije
Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport

Blagojevićeva je poslednji meč odigrala na nedavno završenom Evropskom prvenstvu na kojem su "orlice" osvojile drugo mesto.

Pored nje, reprezentativnu karijeru su okončale još Milena Rašić i Stefana Veljković Lisinac.

"Spadam u grupu tih starijih devojaka, tako da negde u glavi već imam neke druge životne prioritete. Želim sledeće godine da probam nove stvari, imam drugačije planove od onih koji su bili do sada. Ne spadam u grupu naših najboljih odbojkašica da bi se o mom oproštaju pričalo. Ja sam srećna i zadovoljna što sam bila deo velikih uspeha, što sam igrala sa svim tim devojkama. Ogromna je čast. Ko zna, možda ću jednog dana biti u reprezentaciji, samo u nekoj drugoj ulozi", rekla je Blagojevićeva za "Mocart sport".

Blagojevićeva je rođena 1988. godine, a sa Srbijom je dva puta bila šampionka Evrope, jednom vicešampionka, uz bronzu sa Olimpijskih igara.

Trenutno je članica poljskog Žešova, a igrala je još za Police, Trabzon, Bergamo, Urbino i Crvenu zvezdu. Dva puta je osvajala duplu krunu u Srbiji, te bila prvakinja Poljske.

Ona je 2016. proglašena za MVP-ja CEV Kupa izazivača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve