Nova vest
Odbojka

Utorak, 21.09.2021.

11:43

"Znamo da smo mogli više – teško je"

Znamo da smo mogli više i da imamo kvalitet da uradimo više, izjavio je selektor odbojkaša Srbije Slobodan Kovač po povratku u Beograd.

Izvor: SN

Autor: SN

EPA/Adam Warzawa

"Kad završiš kao četvrti na ovako velikom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo sigurno da ostane gorak ukus u ustima. Znamo da smo mogli više i da imamo kvalitet da uradimo više", izjavio je selektor odbojkaša Srbije Slobodan Kovač po povratku u Beograd.

Srbija je, kao branilac titule, osvojila četvrto mesto, nakon što je u borbi za bronzanu medalju poražena od Poljske (3:0), a prethodno u polufinalu od Italije (3:1).

"Mnogo stvari se poklopilo koje nam nisu išle na ruku i rezultat je takav kakav je. Žao mi je momaka, dali smo sve od sebe. Razočarani smo, ne zadovoljavamo se da budemo četvrti" , rekao je Kovač, a preneo sajt Saveza.

Kapiten Nemanja Petrić istakao je da ostaje žal za letom koje je ekipa provela spremajući se i dodao da je trenutni rezultat maksimum koji je tim mogao da napravi.

"Biti blizu medalje sigurno nije neuspeh. Tačno je da je najteže biti na četvrtom mestu, koje je najnezahvalnije mesto. Šta je tu je, nama je stvarno teško, jer smo drugačije zamišljali završnicu ovog Evropskog prvenstva. Verovali smo i želeli, nažalost nismo uspeli. Bili smo na korak, ali naizgled daleko. To je bio maksimum ove ekipe u ovom trenutku. Ja sam sa jedne strane miran i zadovoljan, jer su svi igrači sa stručnim štabom dali svoj maksimum i to je najbolji rezultat što smo mogli da napravimo", rekao je Petrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve