Nova vest
Odbojka

Nedelja, 19.09.2021.

09:40

"Nadigrani smo"

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić svestan je da je njegova selekcija nadigrana u polufinalu Evropskog prvenstva od Italije.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: Profimedia/JAKUB PIASECKI / CYFRASPORT/NEWSPIX.PL

"Jedna Italija koja nas je danas nadigrala u svakom elementu. Ne znam precizno detalje, ali siguran sam da smo nadigrani u svim elementima. Ako na to dodamo i veliki broj naših grešaka definitivno danas ovakvu Italiju nismo mogli da pobedimo i ostaje velika žal zbog finala. Bili smo na korak, ali se pokazalo da smo zapravo bili daleko od njega", rekao je Petrić, pa dodao:

"Komplimenti i čestitke mladoj Italiji sa sjajnom energijom koju je pokazala na celom Evropskom prvenstu. Težak poraz. Očekivali smo, nadali se i verovali zaista, ali šta je tu je. Ostaje nam meč za bronzu, još jedan težak meč, ali idemo dalje jer Srbija ne sme da se preda nikada“, dodao je kapiten.

Borba za bronzu zakazana je već od 17.30 protiv domaćina Poljske.

"Igrali smo u isto vreme kada i Italijani, a oni su pokazali bolju igru totalno. Vremena koliko imamo, imamo. Gledaćemo da se odmorimo i da damo sutra sve u meču za bronzu i da pokušamo da obradujemo i samo sebe i celu naciju", zaključio je on.

Marko Podraščanin je bio jedan od najboljih igrača Srbije, ali to nije bilo dovoljno.

"Znate kako, kao i sve u životu – sve po zasluzi. Italija je zasluženo danas pobedila. Pre utakmice sam pričao da igraju jako dobro, da su sigurno veliko iznenađenje, da jako dobro primaju servis, a samim tim sa dobrim dizačem kao što je Simone Đaneli, njegova igra i njegov kvalitet dolaze do izražaja. Velika je šteta zbog prvog seta zato što smo dobro otvorili utakmicu, vodili sa nekih 9:5. Tu je trebalo da stvorimo neki pritisak zato što smo deset, možda i više, godina iskusniji, da imamo mnogo ovakvih utakmica u nogama".

"Ali, prva dva seta izgubljena na razliku, kasnije smo se vratili na jedvite jade i dobili taj treći set. A onda totalni pad i energetski i igrački. Zaslužena pobeda Italije iako je trenutno jako kasno pokušaćemo da skupimo što više energije, da dobro spavamo zato što sutra igramo protiv domaćina za bronzu. Osvojiti medalju na ovako teškom Evropskom prvenstvu svakako bi bio veliki rezultat",
poručio je Podraščanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve