Nova vest
Odbojka

Petak, 16.07.2021.

12:25

Žreb SP za odbojkašice u Moskvi

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da će se žreb za Svetsko prvenstvo 2022. godine u konkurenciji odbojkaša održati 30. septembra Moskvi.

Izvor: B92

Autor:B92

Žreb SP za odbojkašice u Moskvi
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

SP 2022. u konkurenciji odbojkaša odigraćee se u Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra. FIVB je ranije objavio da će se prvi meč odigrati 26. avgusta u Sankt Peterburgu, a da će se finale odigrati 11. septembra u Moskvi.

Na jubilarnom, XX SP 2022. u konkurenciji odbojkaša 24 ekipe ćee biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima.

Mečevi I faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati četiri grupe sa po četiri tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Pasman u III fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Utakmice III faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Plasman na SP će izboriti po dve selekcije sa kontinentalnih šampionata 2021. koje se nisu plasirale do tog trenutka.

Finalisti EP 2021, koje će se odigrati od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji, izboriće plasman na SP 2022.

Ukoliko se u finale plasiraju Rusija i Poljska, plasman će izboriti 3. i 4. selekcija sa EP.

Učešće na SP 2022. u konkurenciji odbojkaša će pored Rusije (organizator), Poljske (svetski prvak) i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriti i još 12 reprezentacija sa FIVB rang liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve