Nova vest
Odbojka

Nedelja, 20.12.2020.

13:20

Otvaranje SP odbojkaša u Sankt Peterburgu, finale u Moskvi

Svetska odbojkaška federacija saopštila je da će se prvi meč na Svetskom prvenstvu 2022. godine u Rusiji u konkurenciji odbojkaša, odigrati u Sankt Peterburgu.

Izvor: Tanjug

Autor:Tanjug

Otvaranje SP odbojkaša u Sankt Peterburgu, finale u Moskvi
Photo by Alexandre Schneider/Getty Images for FIVB

Iz sedišta FIVB su poručili i da će se finalni meč održati prema očekivanju u Moskvi.

Svetski šampionat za odbojkaše na programu je od 26. avgusta do 11. septembra 2022. godine, a na njemu će 24 ekipe biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima.

Mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati četiri grupe sa po četiri tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Utakmice ove faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Plasman na završni turnir će izboriti po dve selekcije sa kontinentalnih šampionata 2021. godine, koje se nisu plasirale do tog trenutka.

Učešće na Svetskom prvenstvu pored Rusije (organizator), Poljske (svetski prvak) i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriće i još 12 reprezentacija sa FIVB rang liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve