Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 24.10.2019.

13:27

Odbojkaši Srbije u Berlinu vade vizu za Igre u Tokiju 2020.

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila je sastave turnira Kontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020, koji će se odgirati od 4. do 12 januara.

Izvor: B92

Autor:B92

Odbojkaši Srbije u Berlinu vade vizu za Igre u Tokiju 2020.
Foto: Starsport

Odbojkaši Srbije, aktuelni prvaci Evrope, igraće na turniru Evropskih kvalifikacija za OI u Berlinu od 5. do 10. januara.

Domaćini u konkurenciji odbojkaša biće Berlin (Nemačka), Kairo (Egipat), Đangmen (Kina), Santjago (Čile) i Vankuver (Kanada), a u konkurenciji odbojkašica turniri će organizovati Apeldorn (Holandija), Jaunde (Kamerun), Nakon Račasima (Tajland), Manisales (Kolumbija) i Santo Domingo (Dominikanska Republika).

Sastavi grupa ce biti određeni po sistemu serpentine, na osnovu rang liste CEV, a to znači da bi u konkurenciji odbojkaša u Berlinu u B grupi trebalo da igraju: Srbija, Francuska, Bugarska i Holandija, a u A grupi: Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka.

Plasman na OI 2020, koje su na programu od 24. jul do 9. avgusta u Tokiju, izboriće samo pobednici grupa.

Učešće na OI u konkurenciji seniorki do sada su izborili Japan kao organizator, Srbija, svetski i evropski prvak i vicešampion Olimpijskih igara, Kina, SAD, Brazil, Rusija i Italija.

Kartu za Tokiju kod odbojkaša obezebdili su Japan, Brazil, SAD, Italija, Poljska, Rusija i Argentina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Odbojka

Gradonačelnik Novog Sada posetio OK Vojvodina

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao treningu Odbojkaškog kluba Vojvodina u dvorani SPENS i čestitao stručnom štabu i igračima na nedavno osvojenom Kupu Srbije.

Tanjug

16:40

19 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d