Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 19.09.2019.

11:45

Odbojkašice Srbije pobedile Holandiju posle preokreta

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Hamamacuu Holandiju sa 3:2 u setovima (18:25, 23:25, 25:19, 26:24, 15:9), u petom kolu Svetskog kupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Odbojkašice Srbije pobedile Holandiju posle preokreta
Foto: FIVB

Nije bilo problema za Holanđanke u prvom setu. Rutinski su dobile taj period igre, za razliku od druge deonice, u kojoj je Srbija dugo vodila, pa ispustila vođstvo.

Ni tada Srbija nije odustala i odličnom igrom stigla je do 2:1, da bi posle pravog odbojkaškog maratona Srbija stigla do izjednačenja.

Holanđanke su jako dobro počele peti set, ali je tada usledio novi preokret Srbije i na taj način je izvojevana nova pobeda, rezultatom 3:2 u setovima.

Ekipu Srbije predvodila je kapiten Ana Bjelica sa 35 poena. Srbija sada ima tri pobede i dva poraza, koliko ima i Holandija.

U Svetskom kupu sledi druga faza, a Srbija će naredne tri utakmice igrati u Tojami. U šestom kolu Srbija će u nedelju, 22. septembra od 10 časova igrati protiv Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve