Nova vest
Odbojka

Utorak, 21.05.2019.

21:31

Srpkinje lako sa Holandijom na startu Lige nacija

Odbojkašice Srbije savladale su Holandiju 3-0 (25:15, 25:22, 25:19) u prvom meču četvrte grrupe prvog vikenda II Lige nacija.

Izvor: SN

Autor: SN

Srpkinje lako sa Holandijom na startu Lige nacija
Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Aktuelne svetske i evropske šampionke nadigrale su Holandiju u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" pred nešto više od četiri hiljade gledalaca.

Izabranice Zorana Terzića su dominirale tokom čitavog susreta, a gošće su bile veoma opasne u nekim momentima, pošto su imale šansu da osvoje drugi set, ali su Boškovićeva i saigračice bile dovoljno pribrane i sa 25:22 došle do prednosti od 2-0.

Sredinom trećeg seta Holanđanke su posle 14:5, prišle na tri poena zaostatka, ali je usledio odgovor Srpkinja koje su ubacile u veću brzinu i rutinski privele meč kraju, koji je trajao maltene sat i po vremena.

Tijana Bošković je bila najzapaženija u pobedničkoj ekipi sa 25 poena. Brankica Mihajlović je dodala 11 poena, a Bianka Buša devet.

Naredni meč Srbija će igrati protiv Koreje u sredu od 17 časova, dok je za 20 sati zakazan duel između Turske i Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve