Nova vest
Odbojka

Utorak, 15.01.2019.

22:33

Odbojka na snegu u Prokuplju izazvala veliko intresovanje

Manifestacija "Odbojka na snegu" koju su prvi put organizovali odbojkaški klubovi iz Prokuplja izazvala je veliko interesovanje, saopštili su organizatori.

Izvor: B92

Autor:B92

Odbojka na snegu u Prokuplju izazvala veliko intresovanje
Foto: OSS

"Odbojka se uspešno može igrati i na snegu, a oni koji su došli da se oprobaju u igranju odbojke u zimskim uslovima samo je to potvrdilo", rekli su prvotimci odbojkačkog kluba Topličanin iz Prokuplja.

Prema njihovim rečima, manifestaciju je učešćem podržalo stotinak građana a najviše dece koja su pokazala da vole sve sportove na snegu i da su i u ovom novom sportu uživali.

"Zbog uspeha akcije kojoj su se Prokupčani masovno odazvali ona će biti nastavljena i tokom predstojećeg školskog raspusta", rekao je agenciji Beta organizator manifestacije i trener odbojkaša Božidar Jović.Prema njegovim rečima, očekuje se da odbojka na snegu vrlo brzo postane i olimpijski sport, čime bi postala sport i letnjih i zimskih Olimpijskih igara.

Odbojka na snegu je identična onoj na pesku, igra se sa dva igrača, ali činjenica da se igra u zimskim uslovima daje joj posebnu draž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve