Nova vest
Odbojka

Subota, 20.10.2018.

17:08

Italijani: Okrutni taj-brejk, nokaut Azura, završen je san

Italijanski mediji propratili su finale Svetskog prvenstva u odbojci, razočarani zbog poraza svoje selekcije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Italijani: Okrutni taj-brejk, nokaut Azura, završen je san
Foto: OSS / FIVB

Srbija je osvojila svetsko zlato po prvi put u svojoj istoriji, a Italija nije uspela da dođe do svog drugog najsjajnijeg odličja.

Italijanke su imale razgoropađenu Paolu Egonu, ali ona sama nije mogla da se suprotstavi Srbiji kao što je uradila u polufinalu protiv Kine.

"Korijere delo Sport" piše da je presudio "okrutni taj-brejk" te da je Italija srebrna i da uprkos tome ima razloga za slavlje. Italija je poražena u pet setova (25:21, 14:25, 25:23, 19:25, 12:15) posle teškog meča za kraj velikog sna.

"Korijere" piše još i da je bilo igračica na prijemu koje nisu podnele pritisak utakmice života, ali da je ekipa mlada.

Medijaset navodi da je jedna fantastična Paola Egonu protiv Tijane Bošković i Brankice Mihajlović bila nedovoljna, dok "Rai" piše da "Svetsko pripada Srbiji, nokaut Azura 3-2" i naziva da su iza Italije tri nezaboravne nedelje.

Sumiraju skor od 11 pobeda i samo dva poraza, oba koja je Italiji nanela Srbija. "Rai" konstatuje da razloga za žaljenje nema jer je ovo posle 16 godina prva medalja na prvenstvima sveta još od Berlina 2002.

"Gazeta delo Sport" takođe podseća da je to Italiji važna medalja posle više godina, ali podsećaju i da su Italijanke bile blizu pobede jer su vodile sa 2-1.

"Poslednji krik je ostao u grlu, Italija je poklekla pred Srbijom u taj-brejku posle pokušaja da se učini nemoguće - da se vrati u Italiju drugo SP 16 godina posle prvog", piše "Gazeta".

Srbija je tako posle osvojene zlatne medalje na Evropskom prvenstvu pre godinu dana objedinila tu medalju sa svetskom. Fale još samo Olimpijske igre gde su naše devojke pre dve godine bile srebrne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve