Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 30.07.2018.

21:33

"Vredan rad, koncentracija i posvećenost donose željeni rezultat"

Srpski odbojkaši u utorak započinju pripreme za Svetsko prvenstvo u Italiji, a korektor Aleksandar Atanasijević veruje u dobar rezultat.

Izvor: SEM

Autor: SEM

Foto: FIVB

Izabranike Nikole Grbića očekuje izuzetno teška grupa u Bariju, a Atanasijević naglašava da saigrači i on vrlo dobro znaju šta je potrebno za visok plasman.

Reprezentacija Srbije pripreme za planetarni šampionat počinje više od mesec i po dana pre njegovog početka, a samo nekoliko nedelja po završetku Lige nacija.

Premijerno izdanje tog takmičenja ’Orlovi’ su završili na podeli petog mesta, što je pokazatelj da su spremni za velika dela.

"Posle skoro tronedeljnog odmora uželeli smo se odbojke. Imali smo dovoljno vremena da se napunimo baterije za ono najvažnije što nas čeka ove godine, a to je Svetsko prvenstvo. Pred nama su naporne pripreme, moramo da vredno radimo, budemo posvećeni i imamo maksimalnu koncentraciju, kako bi spremni dočekali šampionat i stigli do željenog rezultata", naglašava Atanasijević.

Svetsko prvenstvo je na programu od 9. do 30. septembra, a Srbija će se takmičiti u grupi C sa Sjedinjenim Državama, Rusijom, Tunisom, Kamerunom i Australijom. Svim ljubiteljima odbojke jasno je ko će biti glavni rivali srpskih odbojkaša.

"Grupa je izuzetno teška i najvažnija stvar je da je prođemo sa što više bodova jer samo ukoliko prenesemo dovoljan broj bodova u drugu fazu možemo da se nadamo borbi za visok plasman. Svaki meč će biti težak, pre svega oni koji nas čekaju protiv Rusije i Sjedinjenih Država, koji su među favoritima za osvajanje medalja", istakao je korektor reprezentacije Srbije.

Između Lige nacija i Svetskog prvenstva, Atanasijević se nije samo odmarao, već se i posvetio radu sa budućim odbojkaškim zvezdama. Zajedno sa saigračem iz reprezentacije Nikolom Rosićem već treće leto je organizovao Playvolley kamp, koji je ovoga puta održan u Kragujevcu.

"Mnogo sam srećan što zajedno sa Nikolom Rosićem imam priliku da radim sa velikim brojem talentovane dece koja svakodnevno uz sjajne trenere imaju priliku da nauče nešto novo. Lepo je provesti dve nedelje u druženju sa njima i stvaranju sada već jednog od najprestižnijih kampova na svetu", sa ponosom ističe popularni Bata.

Posle Svetskog prvenstva, Atanasijevića čekaju obaveze sa Peruđom, sa kojom je imao fantastičnu prošlu sezonu.

- Posle tri osvojena trofeja, sigurno je da se očekuje da nastavimo sa dobrim rezultatima. Živim za taj grad i klub i siguran sam da ćemo svi dati od sebe da Peruđa nastavi da raste – rekao je Atanasijević.

Srpski odbojkaši će veći deo priprema za planetarni šampionat obaviti u Beogradu, a prva utakmica u Bariju ih čeka 12. septembra, kada će im rival biti selekcija Sjedinjenih Država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve