Nova vest
Odbojka

Petak, 13.04.2018.

16:19

"Šačica instruisanih i medijski zloupotrebljenih pojedinaca"

OK Novi Pazar ograđuje se od svih koji pojedinačno ili organizovano zloupotrebljavaju sportske događaje kako bi o ovom gradu i ljudima poslali lošu poruku

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Getty Images

Pazarci su reagovali saopštenjem i ogradili se od događaja kao što je bio slučaj na trećoj utakmici finala Superlige protiv Vojvodine.

"Sportskom borbom i poštovanjem protivnika na terenu došli smo do borbe za titulu, a uz veliku podršku sportski orijentisane publike, koja je vodič do pobede. Naši planovi su dugoročni i isključivo vezani za sport, pa nećemo dozvoliti da umesto rezultata o nama govori šačica instruisanih i medijski zloupotrebljenih pojedinaca, u nameri da se zanemari i umanji značaj naše pobede nad Vojvodinom", naveli su Novopazarci.

U saopštenju predsednika kluba Ervina Ćorovića ističe se da su sportski koraci Novog Pazara istorijski važni za čitavu Srbiju, a da je "pokušaj predstavnika medija da odbojku u tom gradu svedu na skandalozno zviždanje himni Srbije potvrda je da su prostakluk, manipulacija i predimenzioniranje činjenica roba koja, kratkoročno, ima svog kupca".

"Dokazali smo da se odbojkaške lekcije mogu deliti van Beograda i Novog Sada, u srcu Novog Pazara. Centar smo odbojke, fer-pleja i domaćinskog odnosa, iako je ispad nekolicine zalutalih pojedinaca na poslednjoj utakmici glavna tema mnogih, nedobronamernih medija", ocenili su u pazarskom superligašu.

"Apelujemo na poznavaoce i poštovaoce odbojke da ne podležu uticaju pojedinaca koji svoje frustracije prezentuju na pogrešnim mestima, zloupotrebljavaju sport, publiku i čitav grad te sve nas pretvaraju u lake medijske mete podležne kolektivnoj osudi", dodali su Pazarci.

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa između Novog Pazara u Vojvodine, u kojoj Novosađani vode sa 2:1, na programu je u nedelju od 19.30 u dvorani Pendik.

"Kao i mnogo puta do sada, dali smo sve od sebe da utakmica u Novom Pazaru protekne u najboljem redu", zaključili su u Odbojkaškom klubu Novi Pazar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve