Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 05.03.2018.

19:19

"Novi Pazar je centar odbojke u Srbiji"

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da su odbojkaši Novog Pazara odbranom trofeja u Kupu Srbije ostvarili veliki uspeh.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Senad Župljanin

"Čestitam igračima, trenerima, upravi, sponzorima i svima koji su zaslužni. Pazar je postao centar odbojke u Srbiji, što nije mala stvar u zemlji koja je velesila u tom sportu. Imamo obavezu da nastavimo s podrškom razvoju sporta i infrastrukture, a odbojka tu ima posebno mesto", rekao je Biševac na svečanom prijemu u čast Odbojkaškog kluba Novi Pazar.

Novopazarci su odbranili trofej u najmasovnijem takmičenju pobedivši u finalu u Lajkovcu ekipu Crvene zvezde sa 3:0.

"Možda još nismo svesni velikog uspeha, ovo je plod mukotrpnog i višegodišnjeg rada. Gradska uprava nam godinama daje veliku i nesebičnu podršku, bez njihove finansijske pomoći ovo ne bi bilo nemoguće ostvariti. Ako se tako nastavi, biće još trofeja", kazao je predsednik Odbojkaškog kluba Novi Pazar Ervin Ćorović.

Hamza Zatrić je prošle godine kao kapiten predvodio Pazarce do osvajanja Kupa Srbije, a sada je to ponovio i kao trener.

"Presrećan sam što smo nastavili trofejni niz. Ovaj grad i mi kao klub zaslužujemo da budemo tu gde jesmo, u samom vrhu srpske odbojke. Nadam se da ćemo u narednom periodu biti još uspešniji. Fokusirani smo na završnicu sezone, kreće i plej-of, pa se iz slavljeničkog ambijenta moramo što pre vratiti u takmičarski", priznao je Zatrić.

Drugi put uzastopno za najkorisnijeg igrača (MVP) završnice Kupa Srbije proglašen je korektor Novog Pazara Irfan Hamzagić.

"Lakše je bilo osvojiti pehar u Novom Pazaru, ali ispostavilo se da ni u Lajkovcu nije bilo previše teško. Odigrali smo lavovski, a drago mi je da sam i ove godine bio MVP. To je veliki motiv za dalji rad i borbu, ostao je još jedan trofej u ovoj sezoni", naveo je Hamzagić.

Novi Pazar će u sredu od 18.00 dočekati Radnički iz Kragujevca, u prvoj utakmici četvrtfinala superligaškog plej-ofa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve