Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 11.01.2018.

15:55

Atanasijević: Dobri rezultati posledica velikog rada

Odbojkaši Peruđe lideri su Serije A, jedne od najjačih liga na svetu, te svoje grupe u Ligi šampiona, a jedan od nosilaca igre je Aleksandar Atanasijević.

Izvor: B92

Autor:B92

Atanasijević: Dobri rezultati posledica velikog rada

"Svesni smo koliko je bitno igrati dobro iz vikenda u vikend jer svaka utakmica može da odluči koje ćemo mesto zauzeti pred plej-of. Dajemo sve od sebe da se zadržimo na prvoj poziciji, ali sigurno je da neće biti lako. Najvažnije je da ostanemo mirne glave jer nam predstoje one najvažnije utakmice. Krajem januara se igra završni turnir Kupa i to nam je cilj u narednom periodu. Imamo dobru ekipu, tako da su rezultati samo posledica velikog rada koji je iza nas", naglašava Atanasijević.

Igranje na više frontova i veliki broj utakmica nisu ništa novo za Peruđu, ali, kako ističe srpski odbojkaš, i drugi timovi se nalaze u istoj poziciji.

"I Serija A i Liga šampiona su zaista naporna takmičenja, u oba igraju ekipe najvišeg kvaliteta. Najveća poteškoća toga je ritam utakmica i igranje na svaka dva dana, jer nemamo mnogo vremena za oporavak. Međutim, kako je nama, tako je i drugim ekipama, pa nemamo pravo da se žalimo", kaže Atanasijević.

Peruđa je na sjajan način započela sezonu – osvajanjem Superkupa Italije, što je bio prvi trofej u istoriji kluba. Evidentno je da u timu vlada odlična atmosfera, a to je i jedan od preduslova za dobre rezultate.

"Atmosfera je sjajna, kao i svih ovih godina. Naravno, ako dolaze i pobede, sve je mnogo lakše. Lepo je raditi u ovakvom ambijentu i uživanje je deliti teren sa ovim momcima, pre svega sa Markom Podraščaninom, koji iz utakmice u utakmicu pokazuje koliki je šampion", ističe Atanasijević.

Srpskom odbojkašu koji je u leto 2013. godine stigao u Peruđu, ugovor ističe na kraju sezone, ali sada ne razmišlja dalje od izazova koji ga u narednom periodu očekuju sa italijanskim klubom.

"Ove godine mi ističe ugovor, samim tim je motivacija da se ostvari dobar rezultat ogromna. Ne razmišljam previše o tome gde ću igrati naredne sezone, već samo da trenutno igram što bolje, a kasnije će se ta odluka nametnuti sama po sebi", jasan je popularni Bata.

Atanasijević je zajedno sa saigračem iz reprezentacije Nikolom Rosićem pre dve godine pokrenuo Play Volley kamp, a njih dvojica će tokom ovog jula raditi sa decom u Kragujevcu. Kamp će imati tri smene od po nedelju dana počevši od 7. jula.

"Trenutno sam posvećen Peruđi, ali stalno razmišljam o kampu i jedva čekam novo druženje sa decom. Kamp se iz Ivanjice seli u Kragujevac, verujem da će svi uživati, a usput naučiti mnogo lepih stvari", rekao je Atanasijević.

Peruđa na čelu tabele Serije A ima 45 boda, jedan više od Lubea, a isti redosled je i na tabeli grupe A Lige šampiona. Naredna utakmica Atanasijevića i saigrače očekuje u subotu kada igraju sa Moncom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve