Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 30.11.2017.

18:07

"Orlovi" sa Rusima i Amerikancima u grupi

Reprezentativci Srbije igraće u grupi C sa SAD, Rusijom, Tunisom, Australijom i Kamerunom na predstojećem, 19. Svetskom prvenstvu za odbojkaše.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Žrebom u Gradskoj kući "Palaco vekio" u Firenci odlučeno je sa kim će Srbija igrati u Bariju od 10. do 30. septembra naredne godine.

Svetsko prvenstvo se osim Barija igra u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, dok su od italijanskih gradova domaćini još i Bolonja, Firenca, Milan, Rim i Torino.

Srpsku delegaciju je predstavljao prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Miljković. U svakoj od četiri grupe sa po šest ekipa, četiri najbolje izboriće direktan plasman u drugu rundu.

Bodovi se prenose u drugu fazu u kojoj će biti 16 reprezentacija podeljenih u nove četiri grupe. Igra svako sa svakim, a plasman u treću fazu izboriće pobednici grupa i dve drugoplasirane ekipe (jedna iz grupa koje se igraju u Italiji i jedna iz grupa koje se igraju u Bugarskoj).

U trećoj fazi se formiraju dve grupe sa po tri tima odakle ispada po jedna reprezentacija, a četiri idu u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve