Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 02.10.2017.

22:15

Terzić: Napadamo medalju na Svetskom prvenstvu

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da će njegova ekipa "napasti" medalju i na SP koje se sledeće godine održava u Japanu.

Izvor: PT

Autor: PT

Terzić: Napadamo medalju na Svetskom prvenstvu
StarSport

"To je novi izazov i ja sam siguran da ćemo biti još bolji. Ovo je nova ekipa, dosta je novih igračica i do sledeće godine to treba da izgleda još bolje. Napadamo medalju i na Svetskom prvenstvu i nadamo se opet balkonu", rekao je Terzić u uživo prenosu na RTS.

Nekoliko hiljada navijača pozdravilo je ispred Skupštine Beograda odbojkašice Srbije i sa njima proslavilo osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Bakuu.

Srpske odbojkašice su u nedelju postale šampionke Evrope, pošto su u finalu sa 3:1 pobedile Holandiju.

Na pitanje da li mu je ovo zlato do sada najdraže, Terzić je rekao da ne zna da li je najdraže, ali da jeste specifično.

"Možda sa... Hajde da ne kažem najmanje nade, jer se mi uvek nadamo da ćemo pobediti, ali ovog puta je stvarno bilo mnogo problema, ovog puta su devojke to uspele da prevaziđu na neverovatan način. Ne što su pobedile, ne što smo osvojili titulu prvaka Evrope, nego što nismo dali ni u jednoj utakmici ni gram šanse bilo kojem protivniku da nas pobedi. To je ne nezabeleženo na velikim takmičenjima u poslednje vreme i treba im čestitati", rekao je Terzić.

Terzić je naveo da se nada da će i naredne generacije odbojkašica imati priliku da se popnu na balkon Skupštine Beograda.

"Doček u Beogradu je uvek lep. Kad dođeš kući je uvek lepo, a pogotovo ovo... Ovo je nešto što se pamti ceo život. Mi smo imali priliku samo jednom da budemo na balkonu, te 2006, i evo sada drugi put. Nijedna igračica iz 2006. sada nije tu, ovo je nova generacija. Ja se nadam da će i sledeće generacije imati priliku i zadovoljstvo da budu na balkonu", rekao je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve